MVO maar dan anders!

doe mee met het leukste ondernemende netwerk

Helpen door simpelweg te DOEN!

We vatten het nog even voor je samen.

De Wageningse Uitdaging heeft een eenvoudig doel: helpen door te doen.

En dat helpen doet de stichting door maatschappelijke organisaties te stimuleren om hulp te durven vragen en tegelijk de Wageningse bedrijven uit te dagen om mee te denken en met een helpende hand ideeën om te zetten in concrete daden.

Vraag en aanbod

Simpel gezegd bemiddelen we in vraag en aanbod van materialen (meubels, spullen) en menskracht (kennis, extra handen, creativiteit).

Via de Uitdaging kun je als ondernemer op een eenvoudige en positieve manier iets terug doen voor de omgeving waarin je onderneemt en waarin jij zelf en/of je medewerkers wonen, werken en leven.

Gouden vrijwilligers

De vele vrijwilligers waar de maatschappelijke organisaties binnen onze gemeente op draaien zijn goud waard. Zonder hen immers geen florerende verenigingen en stichtingen. Zij zijn, zeker in deze tijd, zo hard nodig zijn als ontspanning en uitlaatklep of om hulp te bieden aan mensen die het minder goed hebben.

De  maatschappelijke organisaties in onze stad en hun ‘gouden’ vrijwilligers kunnen soms best wat extra materialen of advies gebruiken. En daar komen wij om de hoek kijken. Zij kunnen bij ons terecht met hun concrete naar spullen of kennis en kunde. Bijvoorbeeld een vraag om stoelen voor de kantine, of een social media training zodat er meer leden geworven kunnen worden. De Wageningse Uitdaging zet deze vragen uit binnen ons netwerk in het bedrijfsleven en zo maken we een ‘match’.

Financiële ondersteuning is iets waar de Uitdaging zich niet mee
bezig houdt. Daarvoor kan je terecht bij verschillende lokale en
nationale fondsen. De Wageningse Uitdaging werkt alleen met vraag en
aanbod van kennis, kunde en materialen. Soms krijgen we toch een
vraag om financiële ondersteuning. Dan kijken we samen waar het geld
voor gebruikt zou worden. En vervolgens gaan we op zoek daar datgene
waar daadwerkelijk behoefte aan is.
 

Simpelweg doen dus. Daar gaat het om.

Doe jij mee?

De Uitdaging daagt lokale ondernemers uit om samen voor nog veel meer ‘matches’ te zorgen. Hoe? Bijvoorbeeld door materialen, apparatuur of meubilair die je niet meer gebruikt aan te bieden en een tweede leven te geven. Ben je een financieel wonder? Wellicht kun je een vereniging net even verder helpen bij het op orde maken van hun financiële administratie. Heb jij een ruimte waar verenigingen af en toe zouden kunnen vergaderen? Of kan je helpen bij eenmalige of terugkomende klussen, zoals kopiëren, boekjes vouwen en/of het inpakken van (kerst)pakketten? Misschien vinden jouw medewerkers het wel leuk om een dagje de handen uit de mouwen te steken en een tuin op te knappen?

Er is zo veel mogelijk! Soms is het even zoeken en wij denken graag mee. Je zult zien dat de oplossing vaak voor de hand ligt. Je hebt er zelf gewoonweg niet aan gedacht. Daarom dagen wij niet alleen ondernemers uit, zij mogen ons ook uitdagen om een passende vorm voor hen te vinden. Soms bieden de geholpen organisaties ook een tegenprestatie. Bijvoorbeeld een rondleiding door hun museum, een optreden of sportclinic. Als je het ons vraagt, maakt dit een match compleet. Een win-win situatie noemen we dat!

Maak samen met de Wageningse Uitdaging onze woon-, werk- en leefomgeving nog mooier!

Wil je als organisatie of onderneming betrokken raken bij de Wageningse Uitdaging? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of beter nog, meld je direct aan door het formulier hieronder in te vullen!

Ja natuurlijk doe ik mee!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht en moeten ingevuld zijn om de aanmelding te kunnen versturen.
Na ontvangst van je aanmelding nemen we bij de eerste gelegenheid contact met je op!

Dankzij onze founders, sponsoren en partners

kunnen wij de Uitdaging aan blijven gaan!